Bio tapioková múka - bezlepková múka ktorá je výborným zdrojom sacharidov bio tapioková múka je bezlepková alternatíva ku klasickej pšeničnej múke. Do svojich pokrmov ju preto môžu pridať celiatici ľudia ktorí sa vyhýbajú lepku ale aj vegáni. Má totiž čisto rastlinný pôvod. Ide o škrob ktorý sa získava z hľúz manioku jedlého (manihot esculenta). Vyrába sa zo škrobnatej kvapaliny získanej z koreňa manioku. Voda v kvapaline sa necháva postupne odpariť dokiaľ nezostane jemný prášok. Z toho sa potom v ďalších krokoch vytvára tapioková múka. Tá má pomerne neutrálnu chuť a tak sa dá perfektne použiť ako zahusťovadlo do omáčok. Skvelú službu však urobí tiež pri príprave zdravých dezertov. Bio tapioková múka a jej výhody slúži ako alternatíva ku klasickej pšeničnej múke neobsahuje lepok má nízky podiel tuku má neutrálnu chuť je vhodná pre celiatikov je vegánska dá sa použiť na zahustenie omáčok aj pri príprave zdravých dezertov zloženie bio škrob z hľúz manioku jedlého (manihot esculenta) tabuľka nutričných hodnôt nutričné hodnoty100 g*ri na 100 g energetická hodnota 1498 kj/ 358 kcal 17 8 % tuky 0 5 g 0 7 % z toho nasýtené tuky 0 5 g 5 % sacharidy 89 g 34 % z toho cukry 3 4 g 3 8 % bielkoviny 0 5 g 1 % soľ 0 01 g 0 % *referenčná hodnota príjmu priemernej dospelej osoby (8400 kj / 000 kcal). Upozornenie uchovávajte na suchom a chladnom mieste. Chráňte pred priamym slnečným žiarením. Minimálna trvanlivosť: uvedená na obale. alergénové upozornenie: môže obsahovať stopy orieškov.