Indická čierna soľ nazývaná aj ako kala namak alebo sanchal je druh indickej vulkanickej kamennej soli bežne používanej v indií pakistane a v ostatných ázijských krajinách. „čierna“ soľ je v skutočnosti ružovo-šedá kvôli prítomnosti železa a ďalších minerálov. Indická čierna soľ má veľmi výraznú sírovú( lat. sulphur) chuť často porovnávanú s chuťou žĺtka v na tvrdo uvarenom vajci. Jej prínosi pre naše zdravie sú podľa ayurvédskej medicíny nespočetné len v modernej medicíne chýbajú laboratórne testy ktoré by to dokázali aj pre dnešnú spoločnosť. Viac ako 80-84 minerálnych prvkov ktoré sa v prírodnej himalájskej kamennej soli nachádzajú a v bežnej kuchynskej soli chýbajú. Bežnú kuchynskú soľ kúpite v akejkoľvek predajni potravín. Mnohí z vás viete že zloženie tejto soli je čistý chlorid sodný. Morská soľ nie je o nič hodnotnejšia je to taktiež len obyčajný čistý chlorid sodný získaný z mora.