Jablčný ocot sa už po stáročia používa pre svoje blahodarné účinky ako aj na dochucovanie pokrmov. Jablkový mušt a jablčný ocot priniesli Vikingovia (známi tiež ako Normani) žijúci na území dnešnej Škandinávie ktorí sa neskôr usadili v Normandii a na Britských ostrovoch. Jablčný ocot používaný na výrobu výživového doplnku Apple Cider™ Gummies sa získava zo starostlivo vyberaných a zberaných jabĺk ktoré sa za studena lisujú do muštu. Čerstvý mušt sa skvasí na ocot pridaním tzv. „matky octu“ – želatínovej zmesi baktérií kyseliny octovej. Jablčný ocot sa následne vysuší mrazom (lyofilizácia) na jemný prášok ktorý tvorí základ na výrobu chutných želé bonbónov od New Nordic v Apple Cider™ Gummies. Tento starostlivý proces je zárukou trvaleja jednotnej kvality kde prospešné prírodné zložky zostávajú zachované.