Jedná sa o cukrový alkohol ktorý sa prirodzene vyskytuje v mnohých druhoch ovocia a vo vyšších koncentráciach v potravinách ako napr. sójová omáčka v syroch vo víne či v pive. V potravinách má funkciu zvýrazňovača arómy zvlhčovadlá náhradného sladidla stabilizátoru zahusťovadla sekvestrantu. Má formu bielych granulí alebo prášku ktorý je podobný bežnému cukru. Výrobca látky neodporúča používať Erythritol ako 100% náhradu cukru ale používať ho v kombinácii s inými sladidlami. Vyrába se prirodzenou fermentáciou glukózy za prítomnosti mikroorganismov ktoré se nazývajú Trichosporonoides megachiliensis. Následne prebehne filtrácia kryštalizácia a sušenie. Výhody produktu Má nízky glykemický index nízky obsah kalórií a nízky preháňajúci účinok. Neobsahuje iné pridané látky. Nezvyšuje hladinu cukru v krvi a nemá vplyv ani na hladinu inzulínu.